Turşu denilince ilk akıllara gelen klasik olarak salatalık turşusu, domates turşusu, karışık turşu, pancar turşusu gibi turşulardır.Fakat neredeyse her meyve veya sebzenin turşusu yapılmaktadır.Bizde sizlere en lezzetli turşu tariflerini paylaşacağız.Yemeklerinizin yanında lezzetli turşular yiyebileceksiniz.
Turşu Nedir*
Çeşitli meyve ve sebzelerin sirke ve salamura (tuzlu su) içindeki laktik asit fermantasyonu ile veya sulandırılmış asetik asit (sulandırılmış sirke asidi) içinde oluşan üründür.
Turşuların ne şekilde hazırlandığı (asetik asitle, salamura veya sirke ile yapıldığı) ambalajlarının üzerinde yazılmalıdır. Ayrıca koruyucu madde katılmış ise bu husus da etiketinde belirtilmelidir.
Turşuyu oluşturan sebze ve meyvaların taneleri acımış, küflenmiş, bozlaşmış, ezilmiş, içi boşalmış, dağılmış, belirgin şekilde yumuşamış olmamalı, turşu suyunda hiç bir şekilde koyulaşma, salyalaşma görülmemelidir.
İştah açıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı etkileri olan turşulara sarımsak, hardal tohumu, maydanoz v.b. sağlığa zararsız çeşni maddeleri katılabilir, nohut, buğday gibi kuru besin maddeleri ve şeker konulabilir ve kapalı olarak, laklı teneke kaplar, şişeler, galonlar, tahta fıçılar ve plastik kaplar (polietilenli olanlar) içerisinde satılabilirler.
Tüketiciler, özellikle camda aldıklarında en azından bozulmuş görünüp görünmediğine ve lahana ve benzeri yiyeceklerin sofraya konulmadan önce de iyi temizlenmiş olup olmadığına dikkat etmelidirler.
BENZER İÇERİKLER
İlginizi Çekebilecek Diğer İçeriklerimizKolay Pancar Turşusu TarifiYemesi Kolay
Biber Turşusu TarifiYemesi Kolay
Patlıcan Turşusu TarifiYemesi Kolay
FACEBOOK YORUMLAR
Facebook Hesabınızla Yorum YapabilirsinizDİĞER YORUMLAR
Yorumlarınızı PaylaşabilirsinizTARİF KATEGORİLERİ
Tarif KategorilerimizGünün Tarifi
Günün tarifinde bugünPatlıcanlı Kebap Tarifi Ekleyen : Yemesi Kolay